Könnyű nyári vacsora, édeskékés, savanykás és egy kevert salátával kifejezetten könnyű vacsora.

Sárgabarackkal töltött csirke kamado joe grillen

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Sárgabarackkal töltött csirke kamado joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb filé
  • 2 db sárgabarack
  • 100 g RUB

Elkészítés:

Első lépésként, a Kamado Joe kerámia grillt indirekt sütésre felszerelve felfűtöm 170 fokra kajszibarack füstölőfa szeletekkel.

A csirkecomb filéket vékonyan átkenem olívaolajjal majd egyenletesen elosztom rajta a rubot. Én ennél a receptnél a Kosmos Q Honey Killer Bee rubját használtam. A barackokat felezem és a magját kiveszem és minden csirkecombba egy - egy fél barackot töltök, majd a ráhajtott húst megtűzöm, hogy sütés közben ne nyílhasson ki.

Amikor a húsokkal elkészültem, a rácsra teszem azokat sütni kezdem. 10percenként megfordítom a húsokat, hogy egyenletesen tudjanak sülni. 40 perc alatt eléri a 84 fokos maghőmérsékletet, amikor a csirkecomb már elkészült, de még szaftos és nem esik szét.