Grillezett sertés szűz egy kis édeskés kéreggel kiegészítve a tökéletes vendégváró vagy ünnepi vacsora.
Baconbe tekert sertésszűz juharsziruppal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g sertés szűzérme
- 10 szelet bacon
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek juharszirup/méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt közepes hőfokra.
- A sertés szüzet sózzuk és borsozzuk, majd tegyük fel a grillre pirítani.
- Amikor már minden oldalon egy szép kérget kapott vegyük le a grillről és tekerjük be a bacon szeletekbe.
- Végül kenjük le a baconbe tekert húst a juharsziruppal vagy mézzel. Ez utóbbinak sűrűbb az állaga, ezért talán könnyebb lesz vele dolgozni, de mindkettő megfelel.
- Tegyük vissza a grillre sülni az egészet és 25 perc alatt süssük készre.
- Időnként locsoljuk meg a hús alatt összegyűlő szafttal.
- Felvágás előtt hagyjuk pihenni 5 percig.