Grillezett sertés szűz egy kis édeskés kéreggel kiegészítve a tökéletes vendégváró vagy ünnepi vacsora.

Baconbe tekert sertésszűz juharsziruppal

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 4

Baconbe tekert sertésszűz juharsziruppal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g sertés szűzérme
  • 10 szelet bacon
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek juharszirup/méz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt közepes hőfokra.
  2. A sertés szüzet sózzuk és  borsozzuk, majd tegyük fel a grillre pirítani.
  3. Amikor már minden oldalon egy szép kérget kapott vegyük le a grillről és tekerjük be a bacon szeletekbe.
  4. Végül kenjük le a baconbe tekert húst a juharsziruppal vagy mézzel. Ez utóbbinak sűrűbb az állaga, ezért talán könnyebb lesz vele dolgozni, de mindkettő megfelel.
  5. Tegyük vissza a grillre sülni az egészet és 25 perc alatt süssük készre.
  6. Időnként locsoljuk meg a hús alatt összegyűlő szafttal.
  7. Felvágás előtt hagyjuk pihenni 5 percig.