- írta: Peitli Csilla
Bajor csülök
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 1 kg sertés csülök csontozva
- 2 dl étolaj
- 4 ek mustár
- 3 db babérlevél
- 1 ek fekete bors
- 10 g só
- 5 dl sör
Elkészítés:
- A csülköt szeletekre vágom, lehetőleg úgy, hogy egyformán jusson zsíros és húsos rész mindegyik szeletbe.
- A többi hozzávalót összekeverem és a felszeletelt húsra öntöm úgy, hogy ellepje.
- Ebben pácolom egy éjszakán át.
- Kiveszem a pácból, lecsepegtetem, majd mehet is a grillre.
- 2 órát sütöm alacsony hőfokon, a faszenet elkotrom alóla.
- Miután megpuhult, áthúzom a faszén fölé és a grillrács csíkjait belesütve teszem
- még vonzóbbá az ételt.
Extra tippek:
- A szezontól függően beszerezhető zöldségekkel tálalom.