Bajor csülök

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 2

Bajor csülök

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés csülök csontozva
  • 2 dl étolaj
  • 4 ek mustár
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek fekete bors
  • 10 g só
  • 5 dl sör

Elkészítés:

  1. A csülköt szeletekre vágom, lehetőleg úgy, hogy egyformán jusson zsíros és húsos rész mindegyik szeletbe.
  2. A többi hozzávalót összekeverem és a felszeletelt húsra öntöm úgy, hogy ellepje.
  3. Ebben pácolom egy éjszakán át.
  4. Kiveszem a pácból, lecsepegtetem, majd mehet is a grillre.
  5. 2 órát sütöm alacsony hőfokon, a faszenet elkotrom alóla.
  6. Miután megpuhult, áthúzom a faszén fölé és a grillrács csíkjait belesütve teszem 
  7. még vonzóbbá az ételt.

Extra tippek:

  • A szezontól függően beszerezhető zöldségekkel tálalom.

 

A recepthez használj fatüzelésű kamado grillt.