- írta: Peitli Csilla
A kanadai bacon aromás fűszerekkel és juharsziruppal kelti életre ezt az öntöttvas serpenyőben sütött lepényt, ami kifejezetten jól esik majd az őszi grillezéskor!
Grillezett baconös lepény egy kis édes csavarral
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 260 g liszt + gyúráshoz
- 230 ml joghurt
- fél kk só
- 1 ek napraforgó olaj + sütéshez
- 175 g víz
- 1 kk friss rozmaring
- 1 kk friss kakukkfű
- 55 g vaj
- 4 ek juharszirup
- 15 szelet bacon (kanadai)
- 3 ek snidling
- 3 ek tejföl
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt is melegedni.
- Amikor a serpenyő már meleg, adjunk hozzá egy evőkanál olajat és pirítsuk meg ízlés szerint a bacont.
- Ekkor vegyük ki a bacont és vegyük le a serpenyőt is a grillről.
- Egy konyhai robotgépben (vagy kézzel) keverjük össze a lisztet és a sót.
- Adjuk hozzá a napraforgó olajat, az aprított rozmaringot és kakukkfüvet, a joghurtot és annyi vizet, hogy kezdjen összeállni. Amikor már majdnem összeállt, kézzel gyúrjuk készre 2-3 perc alatt. (Ne gyúrjuk túl sokáig!)
- Osszuk 5 egyenlő részre a tésztát, amiket formázzunk golyóvá, majd lapítsuk ki őket 15 cm-es átmérőjű lepénnyé.
- Tegyük vissza az öntöttvas serpenyőt a grillre és öntsünk bele 1 dl olajat.
- A lepényeket süssük ki oldalanként 3-4 perc alatt az olajban, majd tegyük papírra, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
- Végül kenjük meg a lepényeket a tejföllel. Locsoljuk meg a juharsziruppal, majd erre jöhet a bacon és végül szórjuk meg az egészet az aprított snidlinggel!