A kanadai bacon aromás fűszerekkel és juharsziruppal kelti életre ezt az öntöttvas serpenyőben sütött lepényt, ami kifejezetten jól esik majd az őszi grillezéskor!

Grillezett baconös lepény egy kis édes csavarral

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grillezett baconös lepény egy kis édes csavarral

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 260 g liszt + gyúráshoz
  • 230 ml joghurt
  • fél kk só
  • 1 ek napraforgó olaj + sütéshez
  • 175 g víz
  • 1 kk friss rozmaring
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 55 g vaj
  • 4 ek juharszirup
  • 15 szelet bacon (kanadai)
  • 3 ek snidling
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt is melegedni.
  2. Amikor a serpenyő már meleg, adjunk hozzá egy evőkanál olajat és pirítsuk meg ízlés szerint a bacont.
  3. Ekkor vegyük ki a bacont és vegyük le a serpenyőt is a grillről.
  4. Egy konyhai robotgépben (vagy kézzel) keverjük össze a lisztet és a sót.
  5. Adjuk hozzá a napraforgó olajat, az aprított rozmaringot és kakukkfüvet, a joghurtot és annyi vizet, hogy kezdjen összeállni. Amikor már majdnem összeállt, kézzel gyúrjuk készre 2-3 perc alatt. (Ne gyúrjuk túl sokáig!)
  6. Osszuk 5 egyenlő részre a tésztát, amiket formázzunk golyóvá, majd lapítsuk ki őket 15 cm-es átmérőjű lepénnyé.
  7. Tegyük vissza az öntöttvas serpenyőt a grillre és öntsünk bele 1 dl olajat.
  8. A lepényeket süssük ki oldalanként 3-4 perc alatt az olajban, majd tegyük papírra, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
  9. Végül kenjük meg a lepényeket a tejföllel. Locsoljuk meg a juharsziruppal, majd erre jöhet a bacon és végül szórjuk meg az egészet az aprított snidlinggel!