Az angolok népszerű kolbászát otthon is elkészítheted. Grillezve, hagymával, borsóval és krumpli pürével igazi klasszikus angol fogás.

Házi angol kolbász grillezve

Elkészítési idő: pihentetés + 90 perc
Nehézség: 4

Házi angol kolbász grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g sertés lapocka
  • 450 g szalonna
  • 1 marék jég
  • 2,5 dl jéghideg víz
  • 60 g házi zsemlemorzsa
  • 1 ek só
  • 5 g fehérbors
  • 5 g friss zsálya
  • 1 kk hagyma por
  • 1 kk gyömbér por
  • fél kk szerecsendió

Elkészítés:

  1. A húst és a szalonnát keverjük össze a jéggel, majd egy darálón nyomjuk át őket.
  2. A darált húst tegyük a fagyasztóba 30 percre, és közben készítsünk elő minden hozzávalót.
  3. Amikor lejárt az idő, akkor újra daráltjuk át a húst.
  4. Adjunk hozzá az összes többi hozzávalót (a víznek először csak a felét) és egy irányba kezdjük el összekeverni az egészet.
  5. Ha túl száraz lenne, akkor adjunk még hozzá vizet.
  6. Keverjük addig, amíg el nem kezd szálasodni a hús, ekkor már jó.
  7. Ekkor bélbe tölthetjük a kolbászhúst vagy töltő híján, formázzunk belőlük hosszúkás hengereket, jól kinyomkodva belőlük a levegőt.
  8. A kolbászokat elkészíthetjük a grillezés előtti nap, hogy legyen ideje egy napot érni a hűtőben, de akár azonnal süthetjük is.
  9. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  10. Amíg melegszik a grill, karikázzunk fel hagymát, főzzünk krumplit és borsót.
  11. A kolbászokat és a hagymákat grillezzük készre, majd krumplipürével, főtt borsóval és gravy mártással kínáljuk. (Készíthetünk a kolbászokkal hot dogot is vagy angol reggelit.)