- írta: Peitli Csilla
A sertés karaj megítélése elég változatos, hiszen aki nem annyira szereti, a sertéshúst zsírosnak titulálja, aki viszont szereti a sertést, általában száraznak titulálja. Azonban egy jól elkészített karaj, kifejezetten ízletes és szaftos.
Mustáros karaj Broil King Baron gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 50 ml olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint fokhagyma por
- 2 ág friss rozmaring
Elkészítés:
A karajt felszeletelem, a só kivételével össze keverem a fűszerekkel, a mustárral és az olajjal majd hagyom állni néhány órát. A grillt 220 fokra felmelegítem és a szelet vastagságától függően 3-5 percet sütöm oldalanként. A grillezett karaj tökéletes szendvicsbe, vagy egy finom salátával kifejezetten diétás fogás.