A sertésszűz egy fantasztikus étel, ha megfelelően van elkészítve. Nem szabad kiszárítani és akkor egy mennyei szaftos fogást varázsolhatunk az asztalra. Ebben a receptben egy igazán különleges és pikáns verziót sütök meg.
Narancsos sertésszűz Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 4 db sertészűz
- 2 db narancs - leve, héja
- 50 g Suncity sertés rub
- 1 kávéskanál őrölt csillagánizs
- 1 db/fő burgonya
- 3 db vöröshagyma
- 1/4 fej káposzta
- 25 dkg gomba
- 3 db sárgarépa
- 3 db Kápia paprika
- 2 db cukkini
Elkészítés:
A hagymát nagyobb cikkekre, a sárgarépát vastagabb karikára, a gombákat félbe a paprikát nagyobb cikkekre, a káposztát csíkokra a cukkinit pedig vastag karikára vágom. A mély rozsdamentes wokba teszem és olajjal valamint kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverem. 150fokra felfűtöm a kisebb sütőfelületet és beteszem sülni a zöldségeket. A nagy sütőfelületb2n 2 gázégőt maximális fokozatra állítom. A szüzet befűszerezem Suncity pork rubbal, majd az indirekt oldalra teszem a grillbe. A melegen tartó rácsra pedig felteszem a burgonyákat sülni.
Amikor a szűz maghőmérséklete eléri, az 58 fokot leveszem a rácsról és az őrölt csillagánizzsal elkevert narancslébe teszem 1 órára pácolódni.
Az 1 óra leteltével a húst szárazra törlöm és a grill direkt oldalán körbe pirítom.
Közben az oldalégőn a fűszeres narancslét szójaszósszal és vajjal beforralom.
Tálalásnál a burgonyák tetejét megvágom, 1-1 kocka vajat teszek bele és petrezselyemmel megszórom.