Reggelihez ízletes és egészséges mártogatós, ami a vegán étkezési feltételeknek is maximálisan megfelel. Kenyérrel, pirítóssal vagy zöldséggel egyaránt laktató.

Sültpaprikás humusz

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Sültpaprikás humusz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 60 g tahini
  • 60 ml citromlé
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A kaliforniai paprikát (a pirostól lesz a legszebb színe a mártogatósnak) tegyük fel a közepes/magas hőfokra melegített grillre sülni. Időnkénti fogatással süssük puhára a paprikát. Akkor lesz jó, amikor minden oldala egy kicsit megfeketedik.
  2. Tegyük félre alufólia alá hűlni, majd egy elektromos mixerben pürésítsük össze a konzervből kivett és lecsöpögtetett csicseriborsót, a tahinit, a citromlét és a fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a kihűlt és csumájától, fekete kérgétől megfosztott paprikát, és újra pürésítsünk rajta.
  4. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük. Tálalható is,