Az ősz kincsei remekül mutatnak a grillen, különösen az édeskés sütőtök és édesburgonya párosa.

Sürőtök és édesburgonya nyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Sürőtök és édesburgonya nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 4 db édesburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 ml olaj
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A sütőtököt és az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk fel őket falatnyi darabokra.
  3. A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olajjal.
  4. A zöldségeket forgassuk meg a fokhagymás olajban, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  5. Húzzuk felváltva nyársra a zöldségeket (vagy tegyük őket egy zöldségkosárba).
  6. Tegyük fel a zölségeket a grillre és pirítsuk az egyik oldalukon 8-10 percig őket.
  7. Fordítsuk meg a nyársakat és süssük újjabb 5 percig a zöldségeket.
  8. Ezt addig ismételjük, amíg minden oldalukon megpirulnak és a belsejük puha lesz.
  9. A grillről levéve azonnal tálalhatóak.