Ha maradt egy kevés sült csirkemell valamelyik ebédből, készíthetsz belőle egy teljesen más fogást a grillen, percek alatt.
20 perces BBQ csirke taco
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g sült csirke
- 120 ml BBQ szósz
- 2 db kukorica
- 10 levél saláta
- 200 g koktél paradicsom
- 1 db avokádó
- 1 db lila hagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db citrom
- 8 db taco
Elkészítés:
- Egy nagyobb edénybe kockázzuk bele a sült csirkehúst.
- Adjuk hozzá a bbq szószt és alaposan keverjük össze.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Amíg melegszik vágjuk kockára a paradicsomot, és szeleteljük fel az avokádót, a hagymát és a paprikát.
- Amikor már forró a grillt süssük meg a kukoricát 6-8 perc alatt (2 percenként forgassuk) és tegyük fel a húst is megpirulni.
- A húst süssük addig, amíg kicsit megpirul és a szósz is rákaramellizálódik.
- Állítsuk össze a tacókat a húsból és a zöldségekből, majd locsoljuk meg egy gerezd citrom levével.