Édeskés, savas és sós ízekben is gazdag pácban érlelt csirkemell, tökéletes könnyű nyár esti vacsora.
Almalében pácolt csirkemell
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 ml almalé
- 6 db csirkemell filé
- 120 ml olaj
- 60 g barna cukor
- 60 ml szójaszósz
- 3 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- 4 db répa
- 2 db hagyma
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze az almalét, a szójaszószt, az olajat, a cukrot, a citromlét és az apróra vágott fokhagymát.
- A pác felét öntsük egy jól záródó tálba és adjuk hozzá a szeletekre vágott (de akár egyben is hagyhatjuk) csirkemellet.
- Zárjuk le az edényt és pihentessük 30-60 percig.
- A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra és a félretett pác felébe forgassuk bele őket.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A csirkét vegyük ki a pácból és tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 5-8 perc alatt süssük készre a húst, miközben kenegessük a maradék páccal.
- Közben tegyük fel a lecsöpögtetett zöldségeket is a hús mellé grillkosárban sülni. 10-12 perc alatt süssük őket addig, amíg a külsejük megpirul, belül pedig puhává válnak.