Édeskés, savas és sós ízekben is gazdag pácban érlelt csirkemell, tökéletes könnyű nyár esti vacsora. 

Almalében pácolt csirkemell

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Almalében pácolt csirkemell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 ml almalé
  • 6 db csirkemell filé
  • 120 ml olaj
  • 60 g barna cukor
  • 60 ml szójaszósz
  • 3 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • 4 db répa
  • 2 db hagyma

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze az almalét, a szójaszószt, az olajat, a cukrot, a citromlét és az apróra vágott fokhagymát.
  2. A pác felét öntsük egy jól záródó tálba és adjuk hozzá a szeletekre vágott (de akár egyben is hagyhatjuk) csirkemellet.
  3. Zárjuk le az edényt és pihentessük 30-60 percig.
  4. A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra és a félretett pác  felébe forgassuk bele őket.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  6. A csirkét vegyük ki a pácból és tegyük fel a grillre.
  7. Oldalanként 5-8 perc alatt süssük készre a húst, miközben kenegessük a maradék páccal.
  8. Közben tegyük fel a lecsöpögtetett zöldségeket is a hús mellé grillkosárban sülni. 10-12 perc alatt süssük őket addig, amíg a külsejük megpirul, belül pedig puhává válnak.