Az ázsiai konyha jellemzője a gyorsaság és a frissesség. Sok zöldség, fűszeres ízek és általában rövid főzési idő. A mai ételünk is nagyon gyorsan elkészül. Érdemes elkalandozni az ázsiai gasztronómia világába, hiszen könnyen, gyorsan varázsolhatunk különleges ízeket az asztalra

 

 

 

Ázsiai zöldséges Csirke Kamado Joeban

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Ázsiai zöldséges Csirke Kamado Joeban

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell filé
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 fej fejes káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 0,5 evőkanál friss gyömbér reszelve
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál osztriga szósz
  • 3 evőkanál édes chiliszósz
  • ízlés szerint rizsecet
  • ízlés szerint lime leve
  • 1 evőkanál kínai ötfűszer-keverék

Elkészítés:

 

A Kamado Joeban ismételten az edénytartót használom, az öntöttvas wokkal.

A kamadot felfűtöm 300 fokra és közben feldarabolom a zöldségeket. A répát vékony karikákra, a hagymát 6-8 darabra, a gombát nagy cikkekre, a paprikát vékony csíkokra, a káposztát és a fokhagymát vékonyabb szeletekre. Amikor a zöldségekkel elkészültem, a csirkemellet is csíkokra vágom és befűszerezem az ötfűszer fűszerkeverékkel

A forró wokba olajat öntök és a csirkemell csíkokat néhány percig pirítom. Ezután hozzá adom a feldarabolt zöldségeket a paprika és a gomba kivételével. Nagyjából 10 percig pirítom a zöldségeket is. Amíg a zöldségek és a hús pirul, összeállítom a szószt, a lereszelt gyömbérből, szójaszószból, halszószból, osztrigaszószból és az édes chiliszószból. Az ízek egyensúlyát a rizsecettel és a lime levével állítom be.

Amikor a 10 perc letelt, a zöldségekhez adom a gombát és a paprikát, majd ráöntöm az elkészített szószt és további 5 percig pirítom, majd pedig vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítem.

Üvegtésztát vagy főtt tésztát forgatok hozzá tálalás előtt, majd karikára vágott újhagyma szárral és aprított kesudióval szórom meg.