Ízletes, szaftos csirkedarabok kerti partikra.

BBQ csirke darabok

Elkészítési idő: pihentetés + 80 perc
Nehézség: 4

BBQ csirke darabok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke részek
  • 1 l víz
  • 2 ek só
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 1 kk bors
  • 7 dl bbq szósz

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a vizet a két evőkanál sóval (1 kiskanálnyit vegyünk ki a csirke megsózására) és a kukorica keményítővel.
  2. A megtisztított csirkedarabokat tegyük a vízbe és hagyjuk pihenni legalább 15-60 percet, ahogy az időnk engedi, de ennél semmiképpen ne maradjon bent tovább.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. Amikor meleg a grill, rendezzük el a faszenet két zónás grillezésre (ha gázgrillt használunk, csak egy égőfej maradjon bekapcsolva, a többit zárjuk el.)
  5. A csirkét vegyük ki a vízből, itassuk le róla a felesleges vizet papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk a húst.
  6. Tegyük fel a csirkéket a grill hidegebb felére és süssük 30-35 percig, mérettől függően.
  7. Amikor szépen elkezd barnulni, kenjük le a hús egyik felét bbq szósszal és tegyük a forró részre pár percre.
  8. Ezután fordítsuk meg a húsokat, kenjük le őket újra a szósszal és pirítsuk rá újra a mázat.
  9. Ha a hús teljesen átsült, vegyük le a grillről és szervírozás előtt pihentessük őket 5 percig.