A hús és a zöldség tökéletes egymásra találása a grillen, ami mindkettőből a legjobb oldalát hozza ki. Még a brokkoli-ellenzőket is meggyőzhetik az ízek, így tényleg érdemes kipróbálni.

Brokkolis csirkenyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Brokkolis csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 120 ml BBQ szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
  2. A csirkemellet vágjuk falatnyi kockákra és tegyük félre.
  3. A brokkolit szedjük szét a csirkéhez hasonló méretű rózsákra és tegyük félre ezt is.
  4. A fokhagyma fejet kicsit tisztítsuk meg, és szedjük gerezdekre. A gerezdek maradhatnak a héjukban, így koncentráltabb lesz az ízük sülés után.
  5. Készítsük el a nyársakat: felvátva húzzuk fel a csikét és a brokkolit, valamint nyársanként 2 gerezd fokhagymát is helyezzünk el valahol a sorban.
  6. Sózzuk bátran!
  7. A szószt egy ecsettel vigyük fel a nyársra, majd tehetjük is fel a húst a grillre.
  8. Oldalanként 5-6 percig süssük, majd fordítsunk rajta egyet és sülhet tovább.
  9. Időnként kenjük át még egy kis szósszal.
  10. A sütés végeztével, ha még pirítani szeretnénk a húst, akkor pár perce tegyük közvetlenül a láng fölé, majd vegyük le a grillről pihenni pár percig. Ekkor jöhet rá egy kevés bors, ha szeretnénk.