- írta: Peitli Csilla
A hús és a zöldség tökéletes egymásra találása a grillen, ami mindkettőből a legjobb oldalát hozza ki. Még a brokkoli-ellenzőket is meggyőzhetik az ízek, így tényleg érdemes kipróbálni.
Brokkolis csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell filé
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 120 ml BBQ szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
- A csirkemellet vágjuk falatnyi kockákra és tegyük félre.
- A brokkolit szedjük szét a csirkéhez hasonló méretű rózsákra és tegyük félre ezt is.
- A fokhagyma fejet kicsit tisztítsuk meg, és szedjük gerezdekre. A gerezdek maradhatnak a héjukban, így koncentráltabb lesz az ízük sülés után.
- Készítsük el a nyársakat: felvátva húzzuk fel a csikét és a brokkolit, valamint nyársanként 2 gerezd fokhagymát is helyezzünk el valahol a sorban.
- Sózzuk bátran!
- A szószt egy ecsettel vigyük fel a nyársra, majd tehetjük is fel a húst a grillre.
- Oldalanként 5-6 percig süssük, majd fordítsunk rajta egyet és sülhet tovább.
- Időnként kenjük át még egy kis szósszal.
- A sütés végeztével, ha még pirítani szeretnénk a húst, akkor pár perce tegyük közvetlenül a láng fölé, majd vegyük le a grillről pihenni pár percig. Ekkor jöhet rá egy kevés bors, ha szeretnénk.