Igazi nyári recept, ami a nagy forróságban percek alatt elkészül, és ezalatt sem kell a grill mellett álln.
Citromos, rozmaringos grillezett csirkemell
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 1 db citrom héja
- 2 ek citromlé
- 2 kk friss rozmaring
- 4 g só
- 4 g bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 4 db póréhagyma
- 1 ek vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy tálkában keverjük össze a citromlevet, a citrom héjjal, az aprított rozmaringgal, a sóval, a borssal és egy evőkanál olajjal.
- Pácoljuk be ezzel a lével a csirkemell szeleteket és tegyük félre.
- Közben a póréhagymákat vágjuk félbe, kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a grillre.
- Vágott féllel lefelé süssük 5-7 percig, amíg megjelennek a grill jelek.
- Ezután tegyük a póréhagymát egy nagy alufólia batyuba, öntsük rá a vajat és szórjuk meg az aprított fokhagymával. Zárjuk le a batyut és tegyük vissza a grillre.
- Kerüljön fel mellé a csirkemell is, ami süssünk készre, oldalanként 3 perc alatt.
- Együtt vegyük le grillről a póréhagymát és a húst, majd azonnal tálaljuk őket. Locsoljuk meg egy kevés citromlével a húst.