Igazi nyári recept, ami a nagy forróságban percek alatt elkészül, és ezalatt sem kell a grill mellett álln.

Citromos, rozmaringos grillezett csirkemell

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Citromos, rozmaringos grillezett csirkemell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek citromlé
  • 2 kk friss rozmaring
  • 4 g só
  • 4 g bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db póréhagyma
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy tálkában keverjük össze a citromlevet, a citrom héjjal, az aprított rozmaringgal, a sóval, a borssal és egy evőkanál olajjal.
  3. Pácoljuk be ezzel a lével a csirkemell szeleteket és tegyük félre.
  4. Közben a póréhagymákat vágjuk félbe, kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a grillre.
  5. Vágott féllel lefelé süssük 5-7 percig, amíg megjelennek a grill jelek.
  6. Ezután tegyük a póréhagymát egy nagy alufólia batyuba, öntsük rá a vajat és szórjuk meg az aprított fokhagymával. Zárjuk le a batyut és tegyük vissza a grillre.
  7. Kerüljön fel mellé a csirkemell is, ami süssünk készre, oldalanként 3 perc alatt.
  8. Együtt vegyük le grillről a póréhagymát és a húst, majd azonnal tálaljuk őket. Locsoljuk meg egy kevés citromlével a húst.