Egy gyors, nyári vacsora összeállításához tökéletes ez a recept. Kicsit csípős, de a kukorica remekül ellensúlyozza ezt.
Csípős csirkecombok grillezett kukoricával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 db alsó csirkecomb
- 4 db kukorica
- 2 ek chili olaj
- 2 ek só
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek őrölt koriander
- 1 kk chili por
- 1 kk fekete bors
- fél kk őrölt szegfűszeg
- fél kk őrölt szegfűbors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A fűszerkeverékhez vegyítsük össze a sót, borsot, paprikát, chilit, koriandert, szegfűszeget és szegfűborsot.
- A csirkecombokat kenjük le a chili olajjal, majd forgassuk meg őket a fűszerkeverékben.
- A combokat és a kukoricát is tegyük fel ezután a grillre 15-20 percre. 5 percenként fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor a csirke bőre is ropogósra sült és a kukorica is szép színt kapott, vegyük őket le és azonnal tálalhatjuk is.
- A kukoricára kenjünk egy kevés vajat, a csirkét pedig meglocsolhatjuk egy kevés citromlével.