Ragacsos, édes, csípős és nagyon ízletes. Tartalmas és gazdag fogás, hagyományos köretekkel, zöldséggel vagy csak úgy magában.

Édes-csípős csirkecombok

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Édes-csípős csirkecombok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkecomb
  • 8 gerezd fokahgyma
  • 3 db babérlevél
  • 120 g só
  • 2 kk bors
  • 6 ek vaj
  • 120 ml juharszirup
  • 6 ek sriracha szósz

Elkészítés:

  1. Sütés előtt egy fél nappal elkészítsük a brine oldatot. Ehhez 10 liter vizet elkeverünk a sóval, fokhagymákkal, babérlevéllel és a borssal.
  2. Forraljuk fel az egészet és addig keverjük, amíg a só el nem olvad.
  3. Ekkor adjunk hozzá még 10 liter hideg vizet, hogy gyorsan lehűljön az egész.
  4. Ebbe a brine oldaltba tegyük a csikecombokat és hagyjuk pihenni 4-6 órát.
  5. Amikor lejárt az idő, vegyük ki a combokat és itassuk le róluk a felesleges vizet.
  6. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  7. Készítsünk elő egy kisebb füstölődobozt, amit tegyünk majd a grillbe a combok alá.
  8. A combokat egy sorba helyezzük el és zárt tető alatt süssük és füstöljük 45 percig. (Ha nagyobbak a combok lehet 60 perc is.)
  9. Közben a vajat olvasszuk fel az oldalégőn alacsony hőfokon, majd adjuk hozzá a juharszirupot és a Sriracha szószt. Amikor elkezd forrni, vegyük le és tegyük félre felhasználásig.
  10. A sütés vége előtt 10 perccel kenjük fel a mázat a csirkékre, majd innentől 2-3 percenként kenjünk rá egy keveset a húsra.
  11. Jól megpirulva, átsülve és ízletesen vegyük le a grillről a combokat és rizzsel kínáljuk.