Egy ázsiai ihletésű fogás, amely mindenki kedvence lehet, mert finom, gyorsan és könnyen elkészíthető. Az édes ananász, a pikáns rizsecet és a fűszeres csirke harmóniában jelenik meg a tányéron
Édes savanyú csirke Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g friss gyömbér reszelve
- 1+1 dl szójaszósz
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 doboz konzerv ananász
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 50 ml rizsecet
- 50 g barnacukor
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, gyömbérrel, fokhagymával és szójaszósszal összekeverem és félre teszem 15 percre. Amíg a hús pácolódik, begyújtom a grillt és 200 fokra felmelegítem egy tepsivel együtt, amibe olajat öntök. Amikor felmelegedett, a csirke csíkokat beleöntöm és 5-8 percig pirítom, majd hozzá adom a szeletelt sárgarépát és a nagy darabokra vágott hagymát, majd 10 percig pirítom. Ezután hozzá adom a nagy kockákra vágott paprikát és az ananászt és együtt pirítom 5-6 percig. Közben az ananász levét elkeverem a maradék szójaszósszal, az ecettel, a barna cukorral és sűrített paradicsommal, majd hozzá adom a kukorica keményítőt és simára keverem.
Ráöntöm a húsra és addig sütöm, amíg a szósz besűrűsödik. Rizzsel vagy tésztával tálalom és újhagyma zölddel megszórom.