- írta: Peitli Csilla
Az előkészületek után 10 perc alatt megsül a burger, amit aztán azzal ízesítesz, amivel szeretnél. Gyors, laktató és egészséges. Téli, nyári grillezéshez egyaránt tökéletes.
Fűszeres csirke burger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g darált csirkehús
- 60 ml olívaolaj
- fél db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívabogyó
- 1 db jalapeno paprika
- fél kk pirospaprika
- fél kk csípős pirospaprika
- 1 kk oregánó
- fél kk őrölt kömény
- fél kk zellersó
- 2 ek zsemlemorzsa
- tojás
Elkészítés:
- A hagymát, fokhagymát, az olívabogyót és a jalapeno paprikát vágjuk fel apróra, majd gyújtsuk be az oldalégőt és egy serpenyőben pirítsuk meg az olajon, amíg kicsit megfonnyadnak.
- Ezután adjuk a zöldségekhez a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
- Dolgozzuk össze jó alaposan a masszát és formáljunk belőle négy húspogácsát. tegyük félre pihenni egy fél órára.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és oldalanként 2-3 perc alatt süssük át őket.
- Amikor megfordítjuk a húst, tehetünk rá sajtot, hogy szépen ráolvadjon a húsra.
- Zsömlében, zöldségekkel és a kedvenc szószunkkal tálaljuk.