Ha a karácsonyi főfogásnak szárnyast választana, de a pulykán kívüli opciókat keres, akkor vessen egy pillantást erre a liba receptre. Méltó az ünnep fényéhez!
Grillezett, ünnepi liba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db liba
- 1 ek zsálya
- 1 ek zellersó
- 1 ek feketebors
- 2 kk só
Elkészítés:
- Mossuk meg a libát és egy papír törlővel töröljük szárazra.
- Egy kis tálkában keverjük el a fűszereket, majd ezzel dörzsöljük be a libát kívülről és belülről egyaránt.
- Az ízesített pulykát tekerjük tiszta, vizezett gézanyagba, majd így helyezzük egy tepsibe, hogy felfogjuk a kisülő leveket.
- Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra, és készüljünk a hosszú sütésre.
- Az első óra után, távolítsuk el az anyagot, és locsoljuk meg a húst a kisülő pecsenyelével.
- Folytassuk a sütést, amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 63 fokot.
- Ekkor emeljük meg a grill hőfokát 180 fokra, hogy kívülről aranybarnára és ropogósra váltson a bőr.
- Amikor a hús belső hője eléri a 75 fokot, vegyük le a libát a grillről, és pihentessük 20 percig felvágás előtt.