Egy kellemesen fűszerezett, éppen csak csípős csirkecomb recept, amiből rögtön lehet dupla adagot készíteni!
Gyömbéres grillezett csirke combok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 kk szezámmag
- 1 kk gyömbér
- 1 kk chili paszta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Állítsuk össze a pácot egy nagyobb tálban.
- Ehhez keverjük el a cukrot a szójaszósszal, a karikákra vágott hagymával, a szezámmaggal, a reszelt gyömbérrel, a chili pasztával, a szezámolajjal és a zúzott fokhagymával.
- A megtisztított és bőrétől megfosztott csirkecombokat pácoljuk be.
- Amikor felmelegedett a grill, mehetnek fel a combok. Oldalanként 4-6 perc alatt süssük teljesen át a húst.