A koreai ízekre jellemző csípős és édes vonulat itt is felfedezhető. Ha különlegesebbet szeretnél a megszokott csirkénél egy partira, ez a recept jó választás.
Koreai, édes-csípős csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 60 g koreai piros paprika paszta
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 2 ek barna cukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek reszelt gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek olaj
- 1 db újhagyma
- 1 kk szezámmag
Elkészítés:
- A csirkéket vágjuk fel falatnyi kockákra.
- Egy közepes edényben keverjük össze a koreai piros paprika pasztát (gochujang - ázsiai, koreai boltokban kapható), a szójaszószt, a rizsecet, a barna cukrot, a szezámolajat és a reszelt gyömbért, fokhagymát.
- Jól dolgozzuk össze az egészet, majd vegyünk ki belőle 2-3 evőkanálnyit, a többibe pedig forgassuk bele a felvágott csirkét.
- Pihentessük legalább fél órát (de órákkal a sütés előtt is bekeverhetjük), közben fűtsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húsokat vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra, majd locsoljuk meg az olajjal.
- Tegyük fel a nyársakat a grillre és időnként megforgatva süssük őket 10-12 percig.
- Ekkor kenjük le a húsokat a félretett szósszal és süssük újabb 2 percig, hogy rápiruljon az egész.
- Tálalás előtt szórjuk meg a nyársakat a karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.