A koreai ízekre jellemző csípős és édes vonulat itt is felfedezhető. Ha különlegesebbet szeretnél a megszokott csirkénél egy partira, ez a recept jó választás.

Koreai, édes-csípős csirkenyárs

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Koreai, édes-csípős csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 60 g koreai piros paprika paszta
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek olaj
  • 1 db újhagyma
  • 1 kk szezámmag

Elkészítés:

  1. A csirkéket vágjuk fel falatnyi kockákra.
  2. Egy közepes edényben keverjük össze a koreai piros paprika pasztát (gochujang - ázsiai, koreai boltokban kapható), a szójaszószt, a rizsecet, a barna cukrot, a szezámolajat és a reszelt gyömbért, fokhagymát.
  3. Jól dolgozzuk össze az egészet, majd vegyünk ki belőle 2-3 evőkanálnyit, a többibe pedig forgassuk bele a felvágott csirkét.
  4. Pihentessük legalább fél órát (de órákkal a sütés előtt is bekeverhetjük), közben fűtsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A húsokat vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra, majd locsoljuk meg az olajjal.
  6. Tegyük fel a nyársakat a grillre és időnként megforgatva süssük őket 10-12 percig.
  7. Ekkor kenjük le a húsokat a félretett szósszal és süssük újabb 2 percig, hogy rápiruljon az egész.
  8. Tálalás előtt szórjuk meg a nyársakat a karikára vágott újhagymával és a szezámmaggal.