A hússal töltött portobello gomba igazi csemege, ami főételnek is tökéletes és látványos.

Pesztós csirkével töltött grillezett gomba

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Pesztós csirkével töltött grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db portobello gomba
  • 1 db lila hagyma
  • 80 g pesztó
  • 1 ek olívaolaj
  • 340 g csirkemell
  • 85 g mozzarella
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A hagymát vágjuk vékony szeletekre és tegyük fel a beolajozott vaslapra sülni.
  3. 2 perc után vegyük le és aprítsuk fel.
  4. Ezt az aprított hagymát keverjük el a pesztóval, az olajjal, a sóval, a borssal és a sült/főtt (amilyen van otthon) csirkemellel.
  5. Jól keverjük össze, majd töltsük meg vele a gombákat.
  1. A töltött gombát tegyük fel a grillre sülni. Nem kell sokáig sütni, elég, ha átmelegszik a gomba. 3-4 perc után már tehetjük is rá a sajtot.
  2. Amikor a sajt is kellően megolvadt, tálaljuk.