- írta: Peitli Csilla
A hússal töltött portobello gomba igazi csemege, ami főételnek is tökéletes és látványos.
Pesztós csirkével töltött grillezett gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db portobello gomba
- 1 db lila hagyma
- 80 g pesztó
- 1 ek olívaolaj
- 340 g csirkemell
- 85 g mozzarella
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hagymát vágjuk vékony szeletekre és tegyük fel a beolajozott vaslapra sülni.
- 2 perc után vegyük le és aprítsuk fel.
- Ezt az aprított hagymát keverjük el a pesztóval, az olajjal, a sóval, a borssal és a sült/főtt (amilyen van otthon) csirkemellel.
- Jól keverjük össze, majd töltsük meg vele a gombákat.
- A töltött gombát tegyük fel a grillre sülni. Nem kell sokáig sütni, elég, ha átmelegszik a gomba. 3-4 perc után már tehetjük is rá a sajtot.
- Amikor a sajt is kellően megolvadt, tálaljuk.