Asztali grillen is elkészíthető ez az egyszerű, mégis ízletes fogás. Színes, ízekben és illatokban gazdag és gyorsan megvan. OFYR Tabl'O-hoz ideális első recept.
Piros quesadilla csirkével töltve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- céklás wrap
- 500 g csirkecomb
- 1 db kukorica konzerv
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db shalottahagyma
- 200 g cheddar sajt
- 2 db avokádó
- fél db citrom
- 1 ek paradicsom püré
- negyed kk fahéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek dió
- fél kk kömény
- 120 ml olívaolaj
- 1 ek gránátalma melasz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
Az avokádót hámozzuk meg és daraboljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal.
Facsarjuk az avokádóra a citrom levét és törjük össze az egészet egy villával.
Az egyik paprikát tegyük fel a grillre és pirítsuk meg 5 perc alatt.
Ezután szedjük ki a magházat és vágjuk kisebb darabokra.
Tegyük egy aprítóba a fokhagyma gerezddel, a dióval és a paradicsom pürével.
Fűszerezzük köménnyel és a gránátalma melasszal, majd kezdjük el összedolgozni az egészet.
Lassan adjuk hozzá az olívaolajat, hogy egy lágy és krémes szószt kapjunk (az olaj mennyiségét változtassuk bátran annak függvényében, hogy mennyit vesz fel.
Ezután sózzuk, borsozzuk a szószt.
A csirkecomb filéket fűszerezzük, majd mehetnek fel a grillre, ahol süssük át alaposan őket.
Közben vágjuk fel a piros paprikát, a hagymát és a chili paprikát vékony csíkokra.
A megsült csirkét is vágjuk fel csíkokra, majd jöhet a wrap töltése.
Használhatunk egész tortillát is, de ha sok embernek készítjük a ételt, akkor kisebb adagokat csináljunk. Ehhez a tortillából szúrjunk ki 12 cm-es átmérőjű köröket.
Ezeket kenjük le a quacamoléval, majd jöhet rá a csirke, a reszelt sajt, a csíkokra vágott zöldségegek és a kukorica.
Hajtsuk félbe az egészet és pirítsuk le mindkét oldalát gyorsan még a grillen.
A korábban elkészített mártogatóssal kínáljuk. (Amit akár belülre is tehetünk.)