A rosé és a kacsamell mennyben köttetett frigye igazi ünnepi fogás, ami kiváló választás vendégfogadásra.
Roséban pácolt kacsamell
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db bőrös kacsamell
- 1,5 dl száraz rozébor
- 1 kk Hétfűszer keverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 g só
Elkészítés:
- A kacsamell bőrös felét hosszában majd keresztben beirdaljuk, megsózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a fokhagymával.
- Egy edénybe helyezzük, majd felöntjük a rosé borral addig, hogy a bőréig érjen a bor.
- Egy-két napot pácoljuk.
- Sütés előtt a húst lecsöpögtetjük. Majd a bőrös oldalával kezdjük a sütést.
- Sütési idő oldalanként 10-15 perc, semmiképpen sem szabad teljesem megsütni. Akkor a legfinomabb amikor a felszeletelt hús még rózsaszínű.
- Kandírozott naranccsal és (vagy) rozé borban párolt almával, zöldsalátával tálalom.
Extra tippek:
- Bodzalekvárból és egy-két kanál pácléből szoktam hozzá mártást készíteni.