A rosé és a kacsamell mennyben köttetett frigye igazi ünnepi fogás, ami kiváló választás vendégfogadásra.

Roséban pácolt kacsamell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Roséban pácolt kacsamell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db bőrös kacsamell
  • 1,5 dl száraz rozébor
  • 1 kk Hétfűszer keverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. A kacsamell bőrös felét hosszában majd keresztben beirdaljuk, megsózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a fokhagymával.
  2. Egy edénybe helyezzük, majd felöntjük a rosé  borral addig, hogy a bőréig érjen a bor.
  3. Egy-két napot pácoljuk.
  4. Sütés előtt a húst lecsöpögtetjük. Majd a bőrös oldalával kezdjük a sütést.
  5. Sütési idő oldalanként 10-15 perc, semmiképpen sem szabad teljesem megsütni. Akkor a legfinomabb amikor a felszeletelt hús még rózsaszínű.
  6. Kandírozott naranccsal és (vagy) rozé borban párolt almával, zöldsalátával tálalom. 

Extra tippek:

  • Bodzalekvárból és egy-két kanál pácléből szoktam hozzá mártást készíteni.

 A kacsa megfordításához használj fém fejű húsfogót.