Az unalomig ismert csirkemell vadabb, pikánsabb testvére. A kerti partik sztárja lehet!
Tequila, lime csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemelle
- 120 ml tequila
- 250 ml lime lé
- 120 ml narancslé
- 1 ek chili por
- 1 db jalapeno paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Keverjük össze a tequilát a lime és a narancslével, a chili porral, az apróra vágott jalapeno paprikával és a zúzott fokhagymával.
- Adjuk hozzá a sót és a borsot is, majd keverjük alaposan össze.
- Tegyük bele a vastagra hagyott csirkeszeleteket és pihentessük minél tovább a pácban a húst.
- Melegítsük elő a grillt és olajozzuk le a rácsokat.
- A csirkét vegyük ki a pácból és süssük 5 percig egyik oldalukon.
- Ezután fordítsuk meg és újabb 5-10 perc alatt süssük teljesen át a húst.
- Tálalás előtt még pihentessük lefedve 5 percig.