A nyári zöldség kavalkád alkalmával - igazán ízletes, friss szezonális bulgur salátát készíthetünk. Nincs ez másképp télen sem, ha van pár konyhai praktika a tarsolyunkban. Mindig használjuk a szezon adta lehetőségeket és így is készíthetünk változatos finomságokat tél idején is. Ilyen például a téli bulgur saláta is.
Téli bulgur saláta
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 400 gramm előfőzött bulgur
- 1 csomag zöldhagyma
- 200 gramm savanyú uborka
- ízlés szerint szárított kapor
- ízlés szerint spg rub
- ízlés szerint olíva olaj
- ízlés szerint friss petrezselyem (apróra vágva)
- 1 egész citrom - leve, héja
Elkészítés:
1. A bulgurt al dente-re főzzük.
2. A fent említett zöldségeket és fűszernövényeket nagyon apróra vágjuk
3. A megfőtt és kihűlt bulgurhoz keverjük a zöldség, fűszer mixet.
4. Meglocsoljuk finoman, de érezhetően olíva olajjal és ráfacsarjuk az egész citrom levét és rá reszeljük az egész citrom héjját.
5. Alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk fokhagymázzuk és hagyjuk állni minimum 20 percet hűtőszekrényben
Csirkeszárnyhoz, szárnyas ételekhez kifejezetten ajánljuk!
Jó étvágyat hozzá!