Téli zöldségekből készített curry, ami laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.

Téli zöldségekből curry

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Téli zöldségekből curry

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,2 kg zöldségek
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 cm gyömbér
  • 400 ml kókusztej
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • ízlés szerint fekete bors
  • 1 késhegynyi kurkuma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra. Használhatunk burgonyát, répát, fehérrépát, kabochát, brokkolit, karfiolt tetszőleges arányban.
  3. Egy nagy öntöttvas (fedeles) edénybe hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg a hasábokra vágott hagymát.
  4. Amikor a hagyma megpuhult, sózzuk meg, majd jöhet bele az aprított gyömbér, a szegfűszeg, a fahéj és a kurkuma.
  5. 1 perc után adjuk a keverékhez a zöldségeket (a brokkolit, karfiolt és ha használunk cukkinit csak főzés felénél adjuk hozzá a többihez, hogy ne főjenek szét) és a kókusztej 2/3-át, valamint 120 ml vizet.
  6. Fedjük le a tálat és süssük az egészet 30 percig. (15 perc után jöhetnek a puhább zöldségek.)
  7. Ekkor adjuk hozzá a zöldségekhez a maradék kókusztejet, és hagyjuk még 2 percig a grillen az egészet.
  8. Ízesítsük a curryt friss fekete borssal, majd tálalhatjuk is rizzsel.