A kukorica nem kizárólag nyári étel, télen is érdemes tehát készíteni. Egy kis extrával igazi csemege lehet.
Baconbe tekert kukorica
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 db kukorica
- 1,3 kg bacon
- 2 db jalapeno paprika
Elkészítés:
- Vegyünk elő egy zsírpapírt, és terítsünk le rá 6-7 szelet bacont szorosan egymás mellé úgy, hogy egy kicsit egymásra lógjanak, így átfedésben legyen az egész. A kukorica hosszúságának megfelelő bacon "lapot" hozzunk létre. (Tehetünk rá egy másik zsírpapírt, hogy azon keresztül egy kicsit összepréseljük a szeleteket, így majd jobban egyben marad.
- Karikázzuk fel a jalapeno paprikát, és tegyünk a baconre pár szeletet belőle.
- Helyezzük fel a baconre a kukoricát és csavarjuk fel szorosan az egészet.
- Készítsük el a többit is hasonlóképpen, majd tegyük be őket a hűtőbe pihenni.
- Akár egy napot is pihenhetnek a hűtőben sütés előtt.
- Melegítsük elő a grillt 180°C-ra.
- Tegyük fel a kukoricákat a grillre, majd öt percenként fordítsunk rajta egy kicsit, hogy a bacon mindenhol ropogósra sülhessen. Összesen 25-30 perc alatt készre sül az egész és azonnal tálalható önmagában vagy egy finom chili mellé.