Ez a házi készítésű, ízletes paprika krém tökéletes szendvicsekbe, tortillákhoz.
Csípős, édes paprika mártogatós
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db édes, piros paprika
- 2 db jalapeno paprika
- 2 db fokhagyma
- 1 db shalottahagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1 ek citromlé
- 1 kk méz
- 2 ek friss petrezselyem
- 65 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
- Tegyünk két marék füstölőfát a faszénre.
- A paprikákat és a fokhagymákat kenjük le olajjal és tegyük fel őket a grillre 1-2 órára.
- Amikor a jalapeno és a fokhagyma szépen megpuhult és megfüstölődött, azokat szedjük le, a piros paprika pedig maradjon még, és nyissuk rá a szellőzőnyílásokat, hogy a benti hőfok megszaladjon és szépen megpiruljon a paprika. Amikor a kicsit megfeketedik a paprika héja, akkor jól csináltuk.
- Vegyük ki a fekete héjú paprikát, hagyjuk kicsit hűlni, majd pucoljuk meg.
- Közben 1 kiskanál olívaolajon pirítsuk meg az apóra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a köményt.
- Ezután tegyünk minden hozzávalót egy aprítóba és pürésítsük simára a paprika krémet.
- Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.