- írta: Peitli Csilla
Egy gyors, finom és hihetetlen egészséges előétel vagy reggeli receptet szeretnék megosztani veletek. Még azok is kedvelni fogják, akik az avokádót önmagában annyira nem szeretik.
Grillezett avokádókrém kreatívan
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 8 db avokádó
- 3 db Lime
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db piros chili
- 1 szál póréhagyma
- 3 evőkanál mustár
- 50 g jalapeno paprika ecetes
- só
- bors
Elkészítés:
A kerámia grillt (Kamado Joe) direkt grillezésre szerelem fel, viszont a szenet a tűzkosár egyik oldalára rendezem el. Amíg felfütöm 150-160 fokra addig előkészítem az alapanyagokat.
A póréhagymát, a petrezselymet, és az ecetes jalapeno felét apró kockákra vágom. A chilit félbe vágom, a magjait kiszedem és vékony szeletekre vágom. A limeokat félbe vágom. Az avokádód csak sütés előtt vágom félbe és szedem ki a magot, mert hamar oxidálódik és megbarnul.
Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot a félbevágott limeokat és a felezett és magozott avokádót a vágott felükkel a rácsra teszem a parázs fölé. A másik oldal elég meleg lesz, hogy a kenyeret meg tudjuk pirítani.
Az avokádó és a citrom is kb 5 perc alatt elkészül és el tudjuk kezdeni a krém összeállítását.
Az avokádót villával összetörjük, a lime levét bele facsarjuk és a húsát is hozzá kaparjuk. Hozzá tesszük a chilit, hagymát, petrezselymet jalapenot. Mustárral, sóval és borsal fűszerezzük. 5 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyeret megkenjük az avokádó krémmel. Izlés szerint tehetünk hozzá sonka szeleteket, paradicsomot és jalapeno karikát.