Ha szeretne valami különlegesebb köretet a hús mellé, akkor válassza ezt a fokhagymás, rozmaringos sült krumplit, amely biztos nem okoz csalódást.

Grillezett burgonya rozmaringgal és fokhagymával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett burgonya rozmaringgal és fokhagymával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g burgonya
  • 50 friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 120 ml olívaolaj
  • 3 kk só
  • 1 kk fekete bors

Elkészítés:

  1. A krumplit hámozzuk meg, és főzzük elő sós (2 kk) vízben 10-12 perc alatt. Nem kell, hogy nagyon megpuhuljon, mert akkor szétesik majd grillezés közben. (Ezt a lépést akár előző nap is elvégezhetjük.)
  2. Amikor közepesen megfőtt, vegyük ki a burgonyát, csöpögtessük le, és vágjuk fel nagyobb hasábokra vagy vastagabb szeletekre, ahogy szeretnénk.
  3. A rozmaringot, a megpucolt és zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a megmaradt sót, valamint a borsot keverjük össze.
  4. Ezzel a keverékkel vonjuk be a burgonyákat, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy a krumpli magába szívhassa az aromákat.
  5. Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  6. Egy vaslapon süssük a krumplikat, amíg el nem kezd pirulni. Ha rácson sütjük, akkor a grilljelek megjelenése már jó jel.
  7. Fordítsuk meg a krumplit, hogy mindkét oldalon egyformán piros és ropogós legyen.
  8. Azonnal tálaljuk a megmaradt páclével leöntve. (Aki szereti a sót, nagyszemű sóval díszítheti a köretet.)