A hidegebb időszakban is felidézi a nyári zöldségek frissítő ízét ez az egyszerű cukkinis köret. Alig 10 perc, és már el is készült.
Grillezett cukkini
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk fokhagyma por
- fél kk citromhéj
- 60 ml balzsamecet
- 8 g só
- 8 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, a fokhagyma port, a citromhéjat, és a sót, borsot. Aki szeretné egy kissé csípősre venni az ízeket, tehet bele 1 kk chili pelyhet is.
- Ebbe a pácba forgassuk bele a vastagra vágott cukkini szeleteket.
- Amikor a grill már kellően forró egy fogó segítségével tegyük fel a rácsokra a szeleteket, és 2 percig süssük fedő alatt. Ekkor fordítsuk meg őket és újabb két percig süssük a cukkinit.
- Ha már mindegyiket megfordítottuk, vegyük lejjebb a hőfokot alacsony szintre, és kenjük le a cukkinikat a balzsamecettel és süssük így is 1-1 percig. Ezután már azonnal tálalható.