A grillezett édesburgonya tökéletes őszi köret édeskés ízével, faszénen sült füstös aromájával és a savanykás, frissítő lime-os öntettel!

Grillezett édesburgonya lime öntettel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya lime öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 65 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • fél kk frissen őrölt bors
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db lime
  • 3 ek koriander zöldje

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A krumplikat hámozzuk fel és vágjuk fel ízlés szerint. Kockázhatjuk vagy szeletelhetjük, de akár hasábokra is vághatjuk. Minél nagyobb felületen pirul meg, annál jobb.
  3. Locsoljuk meg a felvágott zöldséget 2-3 evőkanálnyi olajjal, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Jól forgassuk át az egészet és mehet is egy öntöttvas serpenyőbe.
  5. Dobjuk a krumplik mellé a rozmaring ágat is!
  6. Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a krumplikat sülni.
  7. Zárt tető alatt süssük 5 percig, majd fordítsunk rajtuk egyet.
  8. Ezt addig ismételjük, ami meg nem puhultak a darabok és a szélek meg nem pirultak.
  9. Amíg sülnek a krumplik, reszeljük le a lime héját, majd nyomjuk ki a levét.
  10. 1 kiskanálnyi lime héjat és 2 evőkanálnyi lime levet keverjük el az apróra vágott koriander zölddel és az olajjal. Sózzuk ízlés szerint.
  11. Amikor elkészült a krumplim, locsoljuk meg a lime-os öntettel és még melegen kínáljuk!