A grillezett édesburgonya tökéletes őszi köret édeskés ízével, faszénen sült füstös aromájával és a savanykás, frissítő lime-os öntettel!
Grillezett édesburgonya lime öntettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
 - 65 ml olívaolaj
 - ízlés szerint só
 - fél kk frissen őrölt bors
 - 1 ág rozmaring
 - 1 db lime
 - 3 ek koriander zöldje
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
 - A krumplikat hámozzuk fel és vágjuk fel ízlés szerint. Kockázhatjuk vagy szeletelhetjük, de akár hasábokra is vághatjuk. Minél nagyobb felületen pirul meg, annál jobb.
 - Locsoljuk meg a felvágott zöldséget 2-3 evőkanálnyi olajjal, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
 - Jól forgassuk át az egészet és mehet is egy öntöttvas serpenyőbe.
 - Dobjuk a krumplik mellé a rozmaring ágat is!
 - Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a krumplikat sülni.
 - Zárt tető alatt süssük 5 percig, majd fordítsunk rajtuk egyet.
 - Ezt addig ismételjük, ami meg nem puhultak a darabok és a szélek meg nem pirultak.
 - Amíg sülnek a krumplik, reszeljük le a lime héját, majd nyomjuk ki a levét.
 - 1 kiskanálnyi lime héjat és 2 evőkanálnyi lime levet keverjük el az apróra vágott koriander zölddel és az olajjal. Sózzuk ízlés szerint.
 - Amikor elkészült a krumplim, locsoljuk meg a lime-os öntettel és még melegen kínáljuk!
 
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
				
  
				