A grillezett édesburgonya tökéletes őszi köret édeskés ízével, faszénen sült füstös aromájával és a savanykás, frissítő lime-os öntettel!
Grillezett édesburgonya lime öntettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 65 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- fél kk frissen őrölt bors
- 1 ág rozmaring
- 1 db lime
- 3 ek koriander zöldje
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A krumplikat hámozzuk fel és vágjuk fel ízlés szerint. Kockázhatjuk vagy szeletelhetjük, de akár hasábokra is vághatjuk. Minél nagyobb felületen pirul meg, annál jobb.
- Locsoljuk meg a felvágott zöldséget 2-3 evőkanálnyi olajjal, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
- Jól forgassuk át az egészet és mehet is egy öntöttvas serpenyőbe.
- Dobjuk a krumplik mellé a rozmaring ágat is!
- Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a krumplikat sülni.
- Zárt tető alatt süssük 5 percig, majd fordítsunk rajtuk egyet.
- Ezt addig ismételjük, ami meg nem puhultak a darabok és a szélek meg nem pirultak.
- Amíg sülnek a krumplik, reszeljük le a lime héját, majd nyomjuk ki a levét.
- 1 kiskanálnyi lime héjat és 2 evőkanálnyi lime levet keverjük el az apróra vágott koriander zölddel és az olajjal. Sózzuk ízlés szerint.
- Amikor elkészült a krumplim, locsoljuk meg a lime-os öntettel és még melegen kínáljuk!