Elegáns partik és a különleges alapanyagokat szeretők előétele is lehet ez a grillezett fésűkagylónyárs, amit az ősz tiszteletére sütőtökkel bolondítottak meg.

Grillezett fésűkagyló sütőtökkel

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett fésűkagyló sütőtökkel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 1 kk cukor
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 ek olaj
  • 6 db fésűkagyló
  • 12 db bazsalikom levél
  • 120 ml görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk citrom héj
  • 1 ek bazsalikom
  • fél kk só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A meghámozott sütőtököt vágjuk kisebb, de legalább 12 db kockára.
  2. Egy akkora serpenyőben, amekkorában elférnek a sütőtök kockát keverjük össze a sót és a cukrot annyi vízzel, amennyi pont ellepi a sütőtököt.
  3. Főzzük 5-7 percig a sütőtököket, hogy a nyársakat könnyen át tudjuk majd szúrni rajtuk.
  4. Szűrjük le a kockákat és az olajjal keverjük össze az egészet.
  1. Az olvasztott vajjal pedig kenjük le a kagylókat.
  2. Ezután készítsük el a nyársakat: egy fésűkagyló, egy sütőtök majd egy bazsalikom levél. Ezt ismételjük, amíg elfogynak az alapanyagok.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, majd süssük a nyársakat 2-3 percig oldalanként.
  4. Ezután a joghurtot, a zúzott fokhagymát, a citrom héjat, az aprított bazsalikomot és a fekete borsot egy csipet sóvak keverjük össze, és ezt kínáljuk a nyársak mellé.