Az avokádó szósz grillezett változata sok paradicsommal, lime-mal és tejföllel.

Grillezett guacamole

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett guacamole

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 1 kis db lilahagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 120 ml tejföl
  • 2 ek lime lé
  • fél kk fokhagymasó
  • 12 db koktél paradicsom
  • 1 ek kilantró
  • 1 kk olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. A félbevágott avokádók húsát olajozzuk le, majd tegyük fel a grillre.
  3. Amikor enyhén megbarnul és karamellizálódik, vegyük le és tegyük félre hűlni.
  4. Egy nagyobb aprítóba tegyük bele a hagymát, az avokádót, a jalapeno paprikát és a tejfölt. Keverjük össze, kissé darabosra.
  5. Ízesítsük a lime lével, fokhagyma sóval és kilantróval.
  6. Tálalás előtt 30 percig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.