Hihetetlen ízekben gazdag, igazi nyári grillételt szeretnék nektek bemutatni, amely szinte eteti önmagát, főleg jó hidegen, maga a kánaán.....
Grillezett kapros töltött tök
írta: Tarsoly László
Hozzávalók:
- 1 db tök
- 70 dkg darált hús
- 2 fej vörös hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db koktél paradicsom
- 1 dl olaj
- 2 g őrölt füstölt pirospaprika
- 1 kávéskanál balzsamecet krém
- 4 szál kapor
- 2 g só
- 3 g őrölt bors
- 0,5 kg tejföl
Elkészítés:
Szóval ne tököljünk, fogjunk egy bazi nagy tököt, hosszába vágjuk ketté, mossuk meg alaposan és kaparjuk ki a belsejét, mint nőgyógyász a Juliskát. Ebbe helyezzük bele a már serpenyőben a rácson elkészített, kicsit almafával füstölt paradicsomos-darált húsos ragunkat és kb 25 percig 200C-on engedjük szabadjára a rácson.
Ezután a vájatba helyezett finomságra kenjük rá a tejfölből, kaporból, sóból, petrezselyemből, fehérborsból, elkészített öntetünket, várjunk 10 percet, majd szórjuk meg kedvenc sajtunk reszelt formájával. Innen tovább még 15 perc és el is készült a nyár egyik hidegen-melegen fogyasztható meseszép étke!
Rajta! Próbáljátok ki Ti is, nem fog csalódást okozni!