Hihetetlen ízekben gazdag, igazi nyári grillételt szeretnék nektek bemutatni, amely szinte eteti önmagát, főleg jó hidegen, maga a kánaán.....

Grillezett kapros töltött tök

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Grillezett kapros töltött tök

írta: Tarsoly László

Hozzávalók:

  • 1 db tök
  • 70 dkg darált hús
  • 2 fej vörös hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db koktél paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 g őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál balzsamecet krém
  • 4 szál kapor
  • 2 g só
  • 3 g őrölt bors
  • 0,5 kg tejföl

Elkészítés:

Szóval ne tököljünk, fogjunk egy bazi nagy tököt, hosszába vágjuk ketté, mossuk meg alaposan és kaparjuk ki a belsejét, mint nőgyógyász a Juliskát. Ebbe helyezzük bele a már serpenyőben a rácson elkészített, kicsit almafával füstölt paradicsomos-darált húsos ragunkat és kb 25 percig 200C-on engedjük szabadjára a rácson.

Ezután a vájatba helyezett finomságra kenjük rá a tejfölből, kaporból, sóból, petrezselyemből, fehérborsból, elkészített öntetünket, várjunk 10 percet, majd szórjuk meg kedvenc sajtunk reszelt formájával. Innen tovább még 15 perc és el is készült a nyár egyik hidegen-melegen fogyasztható meseszép étke!

 

Rajta! Próbáljátok ki Ti is, nem fog csalódást okozni!