Ha olyan köretet keresel, amiben a megszokott ízek újakkal találkoznak, akkor ez a chilis krumplisaláta jó kezdet lehet.

Grillezett krumplisaláta chilivel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett krumplisaláta chilivel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg saláta krumpli
  • 2 db chili
  • 1 db lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 66 ml olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 3 ek halszósz
  • 160 ml rizsecet
  • 110 g só
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A krumplikat tegyük egy edénybe és öntsünk rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket.
  3. Adjuk a vízhez a 100 g sót és kezdjük el főzni. Épphogy csak bugyogjon, nem akarjuk teljesen szétfőzni. Körülbelül 12 per alatt főzzük félkeményre.
  4. Szűrjük le és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  5. Közben az ecetet, a halszószt, a mézet és három evőkanál olívaolajat keverjünk össze egy kisebb tálkában.
  6. Ebbe aprítsuk bele a chilit és ízesítsük egy kevés sóval.
  7. A hagymát vágjuk félbe, majd a felet 5 gerezdbe, de úgy, hogy a gyökérbojtnál egyben maradjon a hagyma.
  1. A fokhagymákat zúzzuk össze és keverjük el a 60 ml olajjal.
  2. Ehhez a fokhagymás olajhoz adjuk hozzá a hagymát is.
  3. A krumplikat kézzel nyomjuk egy kicsit össze, majd helyezzük egy nagyobb tálba.
  4. A krumplira öntsük rá a hagymás olajat és keverjük össze. (Ízesítsük egy kevés sóval, ha megkívánja.)
  5. Végük tegyük fel a grillre a krumplit és a hagymát. 10-15 perc alatt pirítsuk meg őket.
  6. A grillről helyezzük vissza a zöldségeket a korábbi, olajos tálba és  forgassuk át megint óvatosan.
  7. Locsoljuk meg a korábban összeállított öntettel, szórjuk meg az összetépkedett bazsalikommal és a szezámmaggal.
  8. Tálalás előtt forgassuk össze alaposan az egészet!