Olcsó, friss és könnyen elkészíthető köret, ami fűszerekkel még tovább variálható. Tavaszra, nyárra igazi telitalálat.
Grillezett póréhagyma citrommal és parmezánnal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 1 ek olívaola
- 1 ek citromlé
- 2 ek parmezán sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A póréhagyma szárát vágjuk le, hogy csak a tömött része maradjon, és távolítsuk el a bojtos gyökereket is.
- Az így kapott zöldséget vágjuk 5-8 cm-es darabokra, majd azokat még hosszában félbe.
- Mossuk meg őket alaposan, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk, és itassuk le a nedvességet.
- A hagymákat kenjük le olajjal, és mehetnek is fel a grillre pár percre.
- Amikor megjelennek rajtuk a grilljelek mindkét oldalon, vegyük is le és azonnal locsoljuk meg a citromlével, szórjuk meg a sóval, borssal és parmezánnal.