Húsok és halak mellé is kifejezetten frissítően hat ez a saláta, amely a grillezett póréhagyma jellegzetes ízét kombinálja az olívabogyóéval.
Grillezett póréhagyma saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szál póréhagyma
- 220 g olívabogyó
- 4 ek friss kapor
- 3 ek fehérbor ecet
- 1 csipet só
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A póréhagymát olaj nélkül, egészben tegyük fel a közepes hőfokra melegített grillre.
- Pár perc után már kezdhetjük is forgatni, hogy minden oldalon jól megpiruljon. 10 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni.
- Amíg hűl a hagyma, az olívabogyókat egy kés lapjával nyomjuk szét, távolítsuk el a magot (ha van). Vágjuk 2-3 részbe, de maradjon a hús nagyobb darabokba.
- A pórhagymát vágjuk vastagabb karikákra és tegyük egy mélyebb tálba az olívabogyókkal együtt.
- Adjuk hozzá az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott kaprot és egy csipet sót.
- Rázzuk össze, hogy a fűszerezés jól bevonja a zöldségeket, és kínálhatjuk is.