Ha már unja a megszokott salátákat, akkor próbálja ki a meleg változatot. Pár perc a grillen a jól ismert ízeket is új ruhába öltözteti.

Grillezett saláta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db római saláta
  • 60 g aprított mandula
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 ek mustár
  • 1 kk szardella krém
  • fél gerezd fokhagyma
  • 66 ml olívaolaj
  • fél kk só
  • 2 ek parmezán sajt
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A mandulát tegyük egy aprítóba 60 ml vízzel és keverjük addig, amíg egynemű állagot kapunk.
  2. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet, a mustárt, a szardella krémet és a fokhagymát, majd aprítsuk tovább az egészet még legalább 1 percig.
  3. Szépen lassan adagolva öntsük hozzá a 60 ml olajat, lehetőleg folyamatos keverés mellett, hogy egy lágy, krémes és teljesen homogén öntetet kapjunk.
  4. Ízesítsük sóval és borssal. Ha túl sűrű lenne, még egy kis vízzel hígíthatjuk.
  5. A grillt melegítsük elő közepes/ magas hőfokra.
  6. A salátát vágjuk félbe, mindkét oldalát kenjük le a maradék olajjal, majd tegyük fel a grillre a vágott féllel lefelé.
  7. 1-2 perc sütés után vegyük is le, nehogy megégjen.
  8. Locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg parmezán sajttal, és még melegen kínáljuk.