Ha már unja a megszokott salátákat, akkor próbálja ki a meleg változatot. Pár perc a grillen a jól ismert ízeket is új ruhába öltözteti.
Grillezett saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db római saláta
- 60 g aprított mandula
- 1 ek citromlé
- 1,5 ek mustár
- 1 kk szardella krém
- fél gerezd fokhagyma
- 66 ml olívaolaj
- fél kk só
- 2 ek parmezán sajt
- fél kk bors
Elkészítés:
- A mandulát tegyük egy aprítóba 60 ml vízzel és keverjük addig, amíg egynemű állagot kapunk.
- Ekkor adjuk hozzá a citromlevet, a mustárt, a szardella krémet és a fokhagymát, majd aprítsuk tovább az egészet még legalább 1 percig.
- Szépen lassan adagolva öntsük hozzá a 60 ml olajat, lehetőleg folyamatos keverés mellett, hogy egy lágy, krémes és teljesen homogén öntetet kapjunk.
- Ízesítsük sóval és borssal. Ha túl sűrű lenne, még egy kis vízzel hígíthatjuk.
- A grillt melegítsük elő közepes/ magas hőfokra.
- A salátát vágjuk félbe, mindkét oldalát kenjük le a maradék olajjal, majd tegyük fel a grillre a vágott féllel lefelé.
- 1-2 perc sütés után vegyük is le, nehogy megégjen.
- Locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg parmezán sajttal, és még melegen kínáljuk.