Ha a krémsajttal töltött jalapeno már nem kihívás, akkor próbáld ki a narancssárga testvéreit, a habanero bombákat. Csak saját felelősségre!
Habanero bombák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 db habanero
- 230 g krémsajt
- 300 g cheddar sajt
- 1 szál újhagyma
- 2 ek snidling
- 8 szelet bacon
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy tálkában keverjük össze a krémsajtot a reszelt chedarral, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és snidlinget.
- Végül fűszerezzük sóval, borssal és dolgozzuk ki jól az egészet, hogy egy sima fűszeres krémsajtot kapjunk.
- A paprikák tetejét vágjuk le, távolítsuk el a magházat, majd töltsük meg őket a krémsajtos keverékkel.
- Tegyük őket be a hűtőbe pihenni, majd mossuk meg alaposan a kezünket mielőtt előkészítjük a grillt.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a paprikákat és a bacont sülni az öntöttvas grill lapra.
- A paprikákat 4-5 percenként forgassuk, amíg meg nem sülnek (kb. 15 perc), a bacont vegyük le korábban, amikor ropogóssá válik.
- A bacont vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg velük a paprikákat, majd hagyjuk, hogy kicsit kihűljenek tálalás előtt. (Így is elég tüzesek maradnak!)