Ha a krémsajttal töltött jalapeno már nem kihívás, akkor próbáld ki a narancssárga testvéreit, a habanero bombákat. Csak saját felelősségre!

Habanero bombák

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Habanero bombák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db habanero
  • 230 g krémsajt
  • 300 g cheddar sajt
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek snidling
  • 8 szelet bacon
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy tálkában keverjük össze a krémsajtot a reszelt chedarral, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és snidlinget.
  2. Végül fűszerezzük sóval, borssal és dolgozzuk ki jól az egészet, hogy egy sima fűszeres krémsajtot kapjunk.
  3. A paprikák tetejét vágjuk le, távolítsuk el a magházat, majd töltsük meg őket a krémsajtos keverékkel.
  4. Tegyük őket be a hűtőbe pihenni, majd mossuk meg alaposan a kezünket mielőtt  előkészítjük a grillt.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. Tegyük fel a paprikákat és a bacont sülni az öntöttvas grill lapra.
  7. A paprikákat 4-5 percenként forgassuk, amíg meg nem sülnek (kb. 15 perc), a bacont vegyük le korábban, amikor ropogóssá válik.
  8. A bacont vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg velük a paprikákat, majd hagyjuk, hogy kicsit kihűljenek tálalás előtt. (Így is elég tüzesek maradnak!)