Melengető őszi leves, ami a grillen is elkészítő. A curry és a kókusz nagyon jól meg a tök édességéhez!
Kókuszos sütőtök leves
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 2 ek olaj
- fél db hagyma
- 1 ek friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek thai vörös curry paszta
- 1 l alaplé
- 4 dl kókusztej
- 1 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A tököt vágjuk félbe és kaparjuk ki a magokat.
- Kenjük le olajjal a húsát és tegyük fel sülni legalább 1 órára vagy amíg kellően puha nem lesz.
- Amíg sül a tök, az oldalégőn pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát olajon egy serpenyőben.
- Adjuk hozzá a curry pasztát és pirítsuk egy-két percet.
- Ezután öntsük fel az alaplével, a kókusztejjel és adjuk hozzá a sót valamint a megpuhult tököt, amit egy kanál segítségével kivájtunk a héjából.
- Így együtt főzzük a levest 15 percig, majd pürésítsük le krémlevesnek az egészet.
- Pirított reszelt kókusszal vagy és pici citromlével meglocsolva tálaljuk!