Egészséges, kukorica és cukkini alapú zöldséges ropogós, ami kiválthatja a keményítőben gazdag krumplis változatot. Gluténmentes liszttel készítve nemcsak vegetáriánusok, de gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Kukoricás cukkini sült
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g kukorica
- 2 kisebb db cukkini
- 1 db jalapeno paprika
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek bazsalikom pesztó
- 125 g cheddar sajt
- 3 db tojás
- 60 g liszt
- 3 ek olaj
- 40 g koriander levél
Elkészítés:
- A kukorica szemeket, a nagy lyukon lereszelt cukkinival és a felvágott jalapeno paprikával, az újhagymával, a fokhagymával, a pesztóval, a koriander levéllel, az olajjal és a szintén reszelt sajttal egy nagyobb tálban keverjük alaposan össze. Kóstolás után még sózhatjuk is a keveréket, ha a sajt nem elég sós.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a tojásokat a liszttel, majd adjuk hozzá a zöldséges keverékhez, és kanállal vagy kézzel jól dolgozzuk össze.
- Tegyük félre pihenni. Szobahőmérsékleten legalább 20 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és a liszt magába szívja a nedvességet.
- Amíg a zöldséges keverék pihen, melegítsük elő a grillt és tegyünk fel egy vaslapot.
- Egy-két kanál olívaolajjal kenjük le a forró lapot, majd a tésztából kanállal adagoljunk a lapra kisebb halmokat.
- Süssük 5 percig. Amikor a szélein már elkezd megszilárdulni a massza egy spatulával nyúljunk alá és fordítsuk meg. Süssük újabb 4 percig, hogy mindkét oldalon aranybarnára süljön.
- Tejfölös vagy avokádó krémes mártogatóssal kínáljuk.