Egyszerű köret egy kis ízcsavarral, ami répán kívül más gyökérzöldséggel is működik!
Narancsos vajjal grillezett répa
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g répa
- 500 g fehérrépa
- 2 ek vaj
- 1 db narancs
- 1,5 kk só
- fél kk bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki. A reszelt héjból egy kiskanálnyit és a levéből 1,5 kiskanálnyit keverjünk össze a vajjal. Egy pici borsot is tegyünk bele, majd alaposan dolgozzuk össze. Tegyük félre későbbre!
- A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk fel hosszú hasábokra vagy karikákra, ízlés szerint.
- A zöldségeket locsoljuk meg az olívaolajjal, majd jöhet rá a só és a maradék bors és kézzel forgassuk össze az egészet, hogy az olaj és a fűszerek mindenhova eljussanak.
- Mehet is fel a zöldség egy kosárban a grillre és 30 perc alatt süssük készre. Nem baj, hogy itt-ott barnássá válik a zöldség, legalább jól megpirult.
- Amikor elkészült a zöldség, kanalazzunk rá a narancsos vajból és hagyjuk, hogy ráolvadjon a melegtől a zöldségekre. Azonnal, még melegen tálaljuk!