Esti tévézéshez vagy partira előételnek is remek ez a parmezános cukkini.

Parmezános cukkini hasábok

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Parmezános cukkini hasábok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g cukkini
  • 120 g parmezán
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk oregánó
  • fél kk bazsalikom
  • fél kk hagymapor
  • 1 kk fokhagymapor
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 2 ek olaj
  • 1 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A cukkinit pucoljuk meg, de ne hámozzuk. Vágjuk őket 5-6 cm-es hasábokra.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük össze a parmezán sajtot a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a hagyma- és a fokhagymaporral, végül az oregánóval.
  4. A cukkini hasábokat kenjük le az olajjal, majd forgassuk meg őket a parmezános keverékben.
  5. Tegyük őket a grilltálcára és szórjuk meg a maradék parmezános keverékkel.
  6. Süssük 15 percig, majd fordítás után jöhet még 4 perc pirítás a másik oldalon is.
  7. A grillről leszedve szórjuk meg a frissen aprított petrezselyemmel és valamilyen joghurtos öntettel kínáljuk.