Esti tévézéshez vagy partira előételnek is remek ez a parmezános cukkini.
Parmezános cukkini hasábok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g cukkini
- 120 g parmezán
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk oregánó
- fél kk bazsalikom
- fél kk hagymapor
- 1 kk fokhagymapor
- fél kk só
- negyed kk bors
- 2 ek olaj
- 1 ek friss petrezselyem
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A cukkinit pucoljuk meg, de ne hámozzuk. Vágjuk őket 5-6 cm-es hasábokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a parmezán sajtot a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a hagyma- és a fokhagymaporral, végül az oregánóval.
- A cukkini hasábokat kenjük le az olajjal, majd forgassuk meg őket a parmezános keverékben.
- Tegyük őket a grilltálcára és szórjuk meg a maradék parmezános keverékkel.
- Süssük 15 percig, majd fordítás után jöhet még 4 perc pirítás a másik oldalon is.
- A grillről leszedve szórjuk meg a frissen aprított petrezselyemmel és valamilyen joghurtos öntettel kínáljuk.