Ha télen is jól esik a friss saláta, amit köretként vagy magában is fogyaszthatsz, próbáld ki ezt a grillezett kukoricás változatot.
Pekán diós saláta grillezett kukoricával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 cs kukorica
- 8 marék zöldség mix
- 4 db paradicsom
- 60 g pekán dió
- 40 g parmezán sajt
- 122 ml olívaolaj
- 60 ml balzsamecet
- 3 ek friss bazsalikom
- 1 kk rozmaring
- fél kk hagymapor
- 1 kk citromlé
- ízlés só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kukoricákat kenjük le olajjal és tegyük fel sülni 8-10 percre. Időnként forgassuk, hogy egyenletesen süljön.
- Közben egy kisebb tálkában keverjük össze a maradék olívaolajat a balzsamecettel, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal, rozmaringgal, a hagymaporral és a sóval, borssal.
- Az így elkészült vinaigrette mártást tegyük félre.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a zöld salátát, a cikkekre vágott paradicsommal, a pekán dióval.
- Amikor a kukorica elkészült és már eléggé kihűlt, akkor a szemeket vágjuk le a csőről és adjuk a salátához.
- Locsoljuk meg az egészet az elkészített vinaigrette mártással, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
- Önmagában vagy olívaolajjal lekent, pirított kenyérrel kínáljuk.