Pekán diós zöld bab köret

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Pekán diós zöld bab köret

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 900 g zöldbab
  • 120 g pekándió
  • 60 g vaj
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 15 ml citromlé
  • 2 db salottahagyma

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edénybe forralj fel sós vizet, majd a gyöngyöző vízbe tedd bele a tisztított babokat. Főzd körülbelül 5 percig, vagy addig, amíg megpuhulnak.
  2. Ezután öntsd le a vizet a babról és rögtön merítsd bele a zöldséget hideg (akár jeges) vízbe, hogy megállítsd a további puhulást és megőrizd a szép zöld színt.
  3. Ezután csöpögtesd le a babot, itasd fel a felesleges vizet és tedd félre.
  4. Egy nagyobb serpenyőben (közepes hőfokon) olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a pekándiót.
  5. Pirítsd addig a hozzávalókat, míg a vaj el nem kezd barnulni és meg nem érzed a dió kellemes illatát.
  6. Ekkor szórd a serpenyőbe a babot is és óvatosan keverd őket össze.
  7. Amikor a bab újra átmelegedett, öntsd rá a köretre a citromlevet, majd ízesítsd a sóval, borssal.

Extra tippek:

  • A bab korábban is elkészíthető, így minimálisra csökkentheted a köretre fordított időt a tálalás előtt. Akár fagyasztható is, csak arra kell figyelni, hogy olyankor több időre van szüksége a babnak az átmelegedéshez.

  • Pekándió helyett használhatsz diót vagy földimogyorót is, de akár a vajat is lecserélheted dióolajra. Ebben az esetben hangsúlyosabb lesz ez az összetevő.

Könnyebb lesz megzabolázni a hosszú babokat, ha egy nagy csipeszt használsz a kiszedéshez és a tálaláshoz.