Rozmaringos polenta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Rozmaringos polenta

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 240 g kukorica dara
  • 3 ág rozmaring
  • 75 g vaj
  • 1 csipet parmezán

Elkészítés:

  1. A kukoricadarát főzd meg enyhén sós vízben a csomagon található utasítás szerint.
  2. Amikor megfőzz és lehúztad a tűzről, keverd bele a kisebb darabokra vágott friss rozmaringot.
  3. Egy nagyobb tepsit vajazz ki, és öntsd bele a még forró, tehát formázható kukorica masszát.
  4. Egyengesd el szépen a felületét és hagy hűlni a keveréket.
  5. Amikor kihűlt és összeállt a polenta vágd fel kisebb darabokra. Hasábokra, négyzetekre vagy különböző alakzatokra, tetszés szerint.
  6. Majd melegítsd elő a grill 200°C-ra.
  7. Kend meg a polenta darabokat olvasztott vajjal és sűrű rácsozaton pirítsd rajtuk egy kicsit. Pár perc tényleg elég, mikor a rács mintázata megjelenik a polentán, már szórhatod is meg parmezánnal és jöhet a tálalás.

 Extra tippek: 

  • A polenta remekül passzol sült zöldségekhez, grillezett húsokhoz és nagy előnye, hogy a legtöbb tésztafélével ellentétben, gluténérzékenyek, tojásfehérje allergiások is fogyaszthatják.

  • A magyaros ízvilágot kedvelők készíthetik a polentát (más néven puliszkát) a parmezán helyett juhtúróval is. A juhtúrót közvetlenül a sütés előtt érdemes a polentára szórni, hogy egy kicsit megolvadjon.