Rozmaringos polenta
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A kukoricadarát főzd meg enyhén sós vízben a csomagon található utasítás szerint.
- Amikor megfőzz és lehúztad a tűzről, keverd bele a kisebb darabokra vágott friss rozmaringot.
- Egy nagyobb tepsit vajazz ki, és öntsd bele a még forró, tehát formázható kukorica masszát.
- Egyengesd el szépen a felületét és hagy hűlni a keveréket.
- Amikor kihűlt és összeállt a polenta vágd fel kisebb darabokra. Hasábokra, négyzetekre vagy különböző alakzatokra, tetszés szerint.
- Majd melegítsd elő a grill 200°C-ra.
- Kend meg a polenta darabokat olvasztott vajjal és sűrű rácsozaton pirítsd rajtuk egy kicsit. Pár perc tényleg elég, mikor a rács mintázata megjelenik a polentán, már szórhatod is meg parmezánnal és jöhet a tálalás.
Extra tippek:
- A polenta remekül passzol sült zöldségekhez, grillezett húsokhoz és nagy előnye, hogy a legtöbb tésztafélével ellentétben, gluténérzékenyek, tojásfehérje allergiások is fogyaszthatják.
- A magyaros ízvilágot kedvelők készíthetik a polentát (más néven puliszkát) a parmezán helyett juhtúróval is. A juhtúrót közvetlenül a sütés előtt érdemes a polentára szórni, hogy egy kicsit megolvadjon.