Carpe diem!

Carpe diem! 

A kifejezés Horatiustól eredeztethető és annyit jelent, hogy minden napodnak legyen meg az értelme, ragadj meg minden lehetőséget és cselekedj, ne halogass.

 

 


Megragadva a lehetőséget, javaslom, nézd meg, hogyan lehet a Nap sugarait szolgálatunkba állítani, egyidejűleg kivédeni a káros hatásokat.
Nagyon jópofa az alábbi 2 perces videó, bár angol nyelvű, de a rajzok nagyon kifejezőek, nincs szükséged nyelvvizsgára a megértéshez :)

Röviden arról szól a film, némiképp szabadfordításban, hogyan tudjuk egyre kifinomultabb eszközökkel szabályozni az otthonunkba bejutó napfényt, mely pozitív energiával tölt fel bennünket, ingyen fűtéshez juttat. Az igazi komfortérzet biztosításához viszont szabályoznunk kell a bejutó fény és meleg mennyiségét. Télen, amikor alacsonyan jár a nap, más kihívásokkal kell szembenéznünk, mint nyáron, amikor túlhevül a házban a levegő és szinte elvakít a fény. 

A megoldás a dupla napellenző és épületszerkezeti árnyékolás. Mindkét rendszer az épület külső részén található, így biztosítva négy évszakos napvédelmet. Míg az árnyékolók inkább a déli oldalra kerülnek és nem akadályozzák a kilátást, a napvédő fóliák csökkenthetik az üveg átlátszóságát, a blackout panel pedig teljesen kizárja a fényt, mert átlátszatlan.

A panelek vastagsága garantálja, hogy a napellenző rendszer 130 km/h-ig bírja a szélviharokat, egyúttal az idegesítő rovarokat is kívül tartja.

A globális felmelegedés miatt a napsütéses napok egyre melegebbek, ez ellen nyújt megoldást a RENSON rendszere.

Ugye, hogy az áramzabáló klímákat nem is kellett emlegetni?